Midyeli Pilav Tarifi

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Midyeli Pilav nasıl yapılır?
    midyeli pilav.jpg
    Malzemeler (4 kişilik)
    • 150 gram iç midye
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay bardağı beyaz şarap
    • 1 dal taze soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 2 dal nane
    • 1 dal dereotu
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    Pilav için:
    • 200 gram risotto pirinci
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 çay kaşığı tuz

    Midyeli pilav yapılışı
    Pilav için pirinci tereyağında beyazlaşana dek kavurun. Üzerine su ekleyip, 4 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde iç midyeyi zeytinyağında 4 dakika kavurun. Pirinci ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Şarap ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğan, sarmısak, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Temmuz 2012