Midye Şeklinde Kıymalı Börek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Midye Şeklinde Kıymalı Börek Tarifi, Midye Şeklinde Kıymalı Börek nasıl yapılır
midye kiyma borek.jpg
Malzemeler
  • 1 su b.su
  • 1 su b.sıvıyağ
  • 1 su b.yoğurt
  • 2 yumurta
  • tuz
  • yarım limon suyu
  • aldığı kadar un
  • Ara katlar için:
  • 125 gr.margarin
  • İç harcı için:
  • 1 çay haşlanmış pirinç
  • 250 gr.kavrulmuş kıyma
  • 4 yeşil soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • tuz,karabiber

Midye Şeklinde Kıymalı Börek Yapılışı
İlk olarak hamuru hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına önce sıvıyağ, yoğurt , ymurta ve su alınarak çırpma teli ile iyice karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu eklendikten sonra alabildiği kadar un ile bir hamur hazırlanır. Hazırlana hamur açıldıktan sonra üzeri eritilmiş margarin ile iyice sıvanır ve rulo yapılarak buz dolabında 2-3 saat bekletilir. Dİğer taraftan iç harça hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz alınır. Biraz yağ, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırlır.
Buz dolabında bekletilen hamur 1 er parmak ara ile kesilerek yan tarafları üste gelecek şekilde konularak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra içine hazırlanan harç konularak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bir süre bekletildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst