Midye Dolma

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu RayOfHope tarafından paylaşıldı.

  1. RayOfHope

    RayOfHope Üye

    Midye Dolma Tarifi - Midye Dolma Nasıl Yapılır ?
    MALZEMELER
    60 adet midye (büyük boy)
    600 gr zeytinyağı
    8 su bardağı su
    250 gr kuş üzümü
    1.5 kilo soğan
    1 demet dereotu
    200 gr. beyaz fıstık
    4 su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı toz şeker
    karabiber
    yenibahar
    tarçın
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 2 Şubat 2010