MERCİMEKLİ BULGUR KÖFTESİ ÇOOK SÜPER

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu hacercan tarafından paylaşıldı.

  1. hacercan

    hacercan Üye

    Malzemeler:


    [​IMG]








    1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
    1 Su Bardağı İnce Bulgur
    1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
    1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Çay kaşığı Pul Biber
    1 Çay Kaşığı Kimyon
    1 Çay kaşığı Köri
    2 Diş Sarımsak
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1/2 Limon Suyu
    4 Adet Taze Soğan
    1/4 Demet Maydanoz
    3 Su Bardağı Su
    Hazırlık:
    Kırmızı mercimek yıkanacak, süzülecek. Soğan, maydanoz ince kıyılacak. Sarımsaklar, kullanımı sırasında ezilecek. Limon, sıkılarak suyu çıkarılacak. Köftelik ince bulgur hiç bir işlem görmeyecek, kuru olarak kullanılacak.

    Kırmızı Mercimeğin Haşlanması:
    Ocak üzerindeki tencereye 3 Su bardağı su, 1 Su bardağı kırmızı mercimek konulacak, kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı hafif aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Tenceredeki mercimek püre kıvamına gelinceye kadar, pişirilecek. Yaklaşık 15 dakika sürecek olan pişirme sürecinden sonra, mercimek az sulu püre kıvamında olacak. Püre, soğumaya bırakılacak.

    Maharetini Göster:
    Köfte yoğurma kabı içerisine kırmızı mercimek püresi, ince bulgur, domates ve biber salçası, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, köri, limon suyu ve tuz katılacak, malzemeler karıştırılacak. Köfte harcının tuzu test edilecek, karar hale getirilecek. Malzemeler 5 dakika bir güzel yoğurulacak. Yoğurma işlemi bitiminde malzemeler top haline getirilecek ve 25 dakika süre ile bulgurun yumuşaması için dinlendirilecek. Dinlenmiş malzemelerin üzerine maydanoz ve taze soğan ilave edilecek, 3 dakika süre ile malzemeler tekrar yoğurulacak. Yoğurma işlemi sonrası malzemeler bir araya toplanarak malzemeden uygun büyüklükte parçalar koparılacak, beze yapılacak. Bezeler, avuç içerisinde şekillendirilecek. Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz.

     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 1 Ağustos 2009