Meksika Usulü Mantı Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Meksika Usulü Mantı Tarifi, Meksika Usulü Mantı nasıl yapılır
    meksika manti.jpg
    Malzemeler
    • 300 gram un ( 2.5 su bardağı)
    • 2 yumurta
    • 25 gram su
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 tutam tuz
    iç harcı:
    1. 4 adet haşlanmış patates
    2. 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
    3. 1.5 çay kaşığı karabiber
    4. 1 çorba kaşığı pul biber
    5. 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
    sosu için:
    • 4 diş sarımsak
    • yarım kilo yoğurt
    • 1 paket domates püresi
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 10 adet jalapeno biberi
    • 1.5 çay kaşığı tuz

    Meksika Usulü Mantı Yapılışı
    Mantı hamuru için gerekli tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir kapak kapatarak, 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufka gibi açın. Hamuru boylamasına ve enlemesine 5’er cm’lik aralıklarla kesip, iri kareler elde edin. Haşladığınız patateslere gerekli baharatları katıp, iç harcı hazırlayın. Bu harcı hamurların içine paylaştırıp, iri iri üçgen mantılar kapatın. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırın ve hemen 1 paket domates püresi ilave edin. Sos kaynadığında tuzunu ve jalapeno biberlerini de ekleyin. Mantıları haşlayıp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu ekleyin. Son olarak tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. Yağ kızar kızmaz bu sosu da mantının üzerine dökün.