Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik)

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu RayOfHope tarafından paylaşıldı.

  1. RayOfHope

    RayOfHope Üye

    Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara Yemek Tarifi - Merine Edilmiş Kılıç Balığı Izgarası Nasıl Yapılır ?
    MALZEMELER
    2 kg kılıçbalığı
    4 diş sarmısak
    6 yaprak fesleğen
    MENUYER SOS MALZEMESÎ
    1 kuru soğan
    2 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1/4 demef maydanoz
    2 yemek kaşığı kapari çiçeği
    1 limonun suyu

    HAZIRLANIŞI
    SOSUN HAZIRLANIŞI Sos madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
    BALIGIN HAZIRLANIŞI Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin. Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 2 Şubat 2010