Mantarlı Tavuk Dalyan köfte

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu eVaq0Liq tarafından paylaşıldı.

  1. eVaq0Liq

    eVaq0Liq Bayan Üye

    Malzemeler :
    500 gr tavuk kıyma
    1 kase mantar
    1 yumurta
    1 soğan
    2 kırmızı biber
    2 diş sarımsak
    Taze kekik
    Tuz, karabiber
    Sıvıyağ

    Çeşnili yoğurt sos için:
    1 kase yoğurt
    10 kornişon turşu
    Maydanoz
    Dereotu
    Reyhan
    Yeşil soğan
    Zeytinyağı

    Hazırlanışı :
    Mantarları doğrayarak sıvıyağda soteleyin. Daha sonra üzerine minik doğranmış kırmızı biberleri de ekleyin. Bir süre sotelendikten sonra üzerine doğranmış taze kekiği de ilave edin.

    Köftesi için ise karıştırma kabına tavuk kıymasını, rendelenmiş soğan ve yumurtayı alarak karıştırın. Daha sonra bu karışımı ıslatılmış fırın poşetine yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız iç harcı koyun. Fırın poşeti yardımı ile rulo yaparak fırın tepsisine alın. 180 derecede pişirin.


    Çeşnili sos için 1 kase yoğurdu çırpın. Üzerine doğranmış turşuyu ve doğranmış yeşillikleri ekleyerek zeytinyağı ile beraber karıştırın. Çeşnili sosu servis tabağının altına yayın. Üzerine dilimlenmiş dalyan köfteleri dizerek servis yapın.

    afiyet olsun