Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi

Sakatat Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi, Mantarlı Dana Ciğeri nasıl yapılır
    mantarli dana cigeri.jpg
    Malzemeler
    600 gr dana ciğeri
    80 gr sıvı yağ
    20 gr un
    30 gr kurutulmuş mantar
    1 adet kuru soğan
    1 demet maydanoz
    2 su bardağı et suyu
    1 tutam karabiber
    1 tutam tuz

    Mantarlı dana ciğeri yapılışı
    • Ciğerin üzerindeki zarı mümkün olduğu kadar çıkardıktan sonra bol suda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında doğrayın.
    • Yağı bir tavaya koyup kızdırın. Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını kızartın. (ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan fazla ateşte tutulmamalıdır)
    • Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı soyup rendeleyin. Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı iyice birbirine karıştırın. Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın. Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları bir-iki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin.
    • Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun. Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemen servis yapın.