Manisa kebabı

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    MALZEMELER

    3 çorba kaşığı margarin
    750 gr kuşbaşı kuzu eti
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    2 adet patates
    200 gr mantar
    tuz
    karabiber
    kekik

    krep hamuru için:

    3 adet yumurta
    2 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    sıvı yağ
    8 dilim kaşar peyniri
    2 adet domates
    6 adet sivribiber


    HAZIRLANIŞI

    Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavuralım.Havuçları halka halka dilimleyelim.
    3 dakika daha kavuralım.
    Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip,pişirmeye devam edelim.
    Biraz su ilave edip,ağır ateşte yumuşayana dek pişirelim.Tuz ve biberini ilave edelim.
    Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştıralım.
    Teflon tavayı yağlayalım.
    Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim.
    Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.İki yüzünü de pişirelim.
    Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelim.Kenarlarını sarkıtalım.
    Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalım.
    Krebi bohça biçiminde toplayalım.Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelim.
    Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalım.Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim.
    Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtalım.
    Fırından çıkarıp,krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup,kürdanla tuttturalım.

     
  2. bizede yapan olsada yesek manisanın kebabını :D:D paylaşım için saol hena..
     
  3. EMRE

    EMRE seda kolik

    anneme söyleyimde yapsın bakam..paylaşımın için teşekkürler...
     
  4. HENA

    HENA Üye

    Annen yaptığında banada yolla EMRE süper olur.....:D