Malatya Usulü Kömbe Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Malatya Usulü Kömbe Tarifi, Malatya Usulü Kömbe nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 4 su b. un
    • 1 su b. sıvıyağ
    • 1 çorba k. tozşeker
    • yarım p. yaşmaya
    • tuz,su
    iç harcı için:
    • 200 gr kıyma
    • 1 çorba biber salçası
    • 1 soğan
    • 2 çorba k. ince bulgur
    • 1 çay b. ceviz
    • sıvıyağ
    • tuz,karabiber
    • üzeri için:
    • 2 çorba k. yoğurt
    • sıvıyağ
    • 1 yumurta sarısı

    Malatya Usulü Kömbe Yapılışı
    Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın. hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru üzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin.