Malatya Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Malatya Kebabı Tarifi, Malatya Kebabı nasıl yapılır
    malatya kebabi.jpg
    Malzemeler
    • 350 gram ince bulgur
    • 350 gram kıyma
    • Tuz
    • Karabiber

    Kızartmak için:
    • 2 adet yumurta
    • Sıvı yağ

    Malatya Kebabı Yapılışı

    Derin bir kaseye;ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.

    Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
    Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.

    Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.

    Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın.