mahir
Harbi Aktif Üye
Malatya Kebabı Tarifi, Malatya Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
Kızartmak için:
Malatya Kebabı Yapılışı
Derin bir kaseye;ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.
Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.
Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.
Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın.
Malzemeler
- 350 gram ince bulgur
- 350 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
Malatya Kebabı Yapılışı
Derin bir kaseye;ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.
Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.
Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.
Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın.