Malatya Kebabı Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Malatya Kebabı Tarifi, Malatya Kebabı nasıl yapılır
malatya kebabi.jpg
Malzemeler
  • 350 gram ince bulgur
  • 350 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:
  • 2 adet yumurta
  • Sıvı yağ

Malatya Kebabı Yapılışı

Derin bir kaseye;ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.

Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.

Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.

Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Üst