Limonlu fındıklı kurabiye tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Limonlu fındıklı kurabiye nasıl yapılır

    Sıcak yaz günlerinde limonata ile birlikte atıştırmalık ne yenir diye aranan hanımlar daha fazla aranıp durmayın. Bu limonlu fındıklı kurabiye tarifini sizlere takdim ediyorum.

    limonlu-findikli-kurabiye.jpg

    Malzemeler (12-14 adet)
    • 5 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    • 1 su bardağı çekilmiş fındık
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı mahlep
    • 1'er paket vanilya ve kabartma tozu
    • 4 su bardağı un
    Limonlu fındıklı kurabiye yapılışı
    Yumurtalardan birinin akını ve sarısı ayırın. Sarısını geniş bir kaba alın üzerine kalan yumurta, 1 su bardağı tozşeker, tereyağı ve yoğurt ekleyip iyice çırpın. Limon kabuğu rendesi, mahlep ve vanilyayı katıp karıştırın. Kabartma tozu ve unu eleyerek harca ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda yarım cam kalınlığında ve çay bardağı ağzı büyüklüğünde olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta akını çırpıp, sürün. Her kurabiyenin üzerine birer tutam tozşeker serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Bu taze kurabiyeleri taze sıkılmış limonata ile servis edin.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015