Laz Böreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Laz Böreği Tarifi, Laz böreği nasıl yapılır
    laz boregi.jpg
    Malzemeler
    Yufkası için:
    • 1 yumurta
    • 2 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1/2 paket kabartma tozu
    • un
    Krema malzemeleri:
    • Beş kilogram süt
    • 6 yumurta
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı un
    Şerbetin malzemeleri
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 2-3 kaşık su
    • 1 yemek tereyağ

    Yufkanın tarifi
    Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin.yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.

    Kremanın yapılışı
    Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
    Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir.

    Böreğin tarifi
    Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
    Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
    4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
    Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.
    Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.
    En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim.
    Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
    şerbetinide pişirip,ılıtın.fırından çıkan böreğin üzerine dökün. afiyet bal şeker olsun