LAHmACUN SEVENLER AMA YAPAMAYANLAR BUYURUN

NyMpH Üye
Malzemeler

2 adet yufka

100 gram kıyma

1 adet domates

1 adet soğan

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 diş sarımsak

1/4 demet maydanoz



Hazırlanışı
  • Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
  • Robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
  • Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
  • Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)
  • Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
  • Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
  • Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
  • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.
Not
  • Çok pratik ve çıtır çıtır bir lahmacun oluyor.
  • Eğer sizin yufkalarınız ince değil ise tabanlarınızı 2 kat olacak şekilde hazırlayın.
afiyet olsunnnn
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst