Malzemeler
2 adet yufka
100 gram kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
Hazırlanışı
2 adet yufka
100 gram kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
Hazırlanışı
- Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
- Robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
- Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
- Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)
- Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
- Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
- Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.
- Çok pratik ve çıtır çıtır bir lahmacun oluyor.
- Eğer sizin yufkalarınız ince değil ise tabanlarınızı 2 kat olacak şekilde hazırlayın.