LAHmACUN SEVENLER AMA YAPAMAYANLAR BUYURUN

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu NyMpH tarafından paylaşıldı.

  1. NyMpH

    NyMpH Üye

    Malzemeler

    2 adet yufka

    100 gram kıyma

    1 adet domates

    1 adet soğan

    1 adet kırmızı dolmalık biber

    1 diş sarımsak

    1/4 demet maydanoz



    Hazırlanışı
    • Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
    • Robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
    • Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
    • Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)
    • Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
    • Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
    • Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
    • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.
    Not
    • Çok pratik ve çıtır çıtır bir lahmacun oluyor.
    • Eğer sizin yufkalarınız ince değil ise tabanlarınızı 2 kat olacak şekilde hazırlayın.
    afiyet olsunnnn