Kuzu ciğer sarma tarifi

Sakatat Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Kuzu ciğer sarma nasıl yapılır
    kuzu ciger sarma.jpg
    Malzemeler (8-10 kişilik)
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Yarım kg kuzu ciğer
    • 1 adet kuzu yüreği
    • 1 çay bardağı pirinç
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay bardağı su
    • 2 adet kuzu gömleği
    • Yeteri kadar tuz

    Yapılışı
    Küp doğranmış soğanı tereyağı-sıvıyağ karışımında soteleyin. Küçük küp doğranmış ciğer ve yüreği ekleyip suyunu çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip 5 dakika kavurun. Salça, nane, karabiber, tuz ve su ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde kuzu gömlekleri sıcak suda, yumuşayana dek dinlendirin. Kare şeklinde kesip, ortalarına ciğerli karışımdan pay edin. Bohça şeklinde katlayıp, katlanan kısımları fırın kabının altına gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Ayşe ünal