Kuşkonmaz yatağında kuzu küşneme tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Kehkeşan tarafından paylaşıldı.

  1. Kehkeşan

    Kehkeşan Üye

    Kuşkonmaz yatağında kuzu küşneme nasıl yapılır
    kusneme.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)

    • 1 bağ kuşkonmaz
    • 6 adet kuzu küşneme
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Feslegenli humus için: 1 demet fesleğen
    • 1 kııtıı haşlanmış hazır kurufasulye
    • 200 gram tahin
    • 1 adet limonun suyu
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı tuz
    Kuşkonmaz yatağında kuzu küşnemenin yapılışı
    Fesleğenli humus için fesleğen yaprakları, kurufasulye, tahin, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu pütürsüz bir görünüm alana dek blenderden geçirin. Ocağa oturtup, kısık ateşte karıştırarak ılınmasını sağlayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp, kuşkonmazları 5 dakika soteleyin. Aynı zeytinyağında tuz ve karabiber eklediğiniz kuzu küşne-meleri önlü-arkalı pişirin. Servis tabaklarına feslegenli humusu pay edin. Üzerlerine kuşkonmaz yerleştirin. Kuzu küşneme koyup servis yapın. Pelin Bilgiç