Kuşkonmaz Böreği Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Kuşkonmaz Böreği Tarifi, Kuşkonmaz Böreği nasıl yapılır
Kuşkonmazlı börek yediniz mi hiç? Yemediyseniz bu yazımızda sizlere değişik bir börek tarifi sunuyoruz.
kuskonmazboregi.jpg

Malzemeler
  • 250 gr un
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 demet kuşkonmaz
  • 1 adet enginar konservesi
  • 1 fincan parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuşkonmaz Böreğinin yapılışı
Unun ortasına yağ, tuz ve su konur ve hızla yoğurulur. 30 dakika sıcak bir yerde beklemeye bırakılır. Kuşkonmazlar temizlenip sıcak suda 2 dakika haşlanır. Tavaya biraz zeytinyağı konur, doğranmış kuşkonmazlar ve enginarlar 2-3 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır. Hamur 3′e ayrılır. Her biri dikdörtgen şeklinde olabildiğince ince açılır.Biraz zeytinyağı ile yağlanıp, hazırlanan iç konulur,üzerine parmesan rendesi serpilir, rulo şeklinde katlanır, üzeri tekrar yağlanır. 180 derece sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst