Kuşkonmaz Böreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kuşkonmaz Böreği Tarifi, Kuşkonmaz Böreği nasıl yapılır
    Kuşkonmazlı börek yediniz mi hiç? Yemediyseniz bu yazımızda sizlere değişik bir börek tarifi sunuyoruz.
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 250 gr un
    • 1 fincan zeytinyağı
    • 1 demet kuşkonmaz
    • 1 adet enginar konservesi
    • 1 fincan parmesan peyniri
    • 1 çay kaşığı tuz

    Kuşkonmaz Böreğinin yapılışı
    Unun ortasına yağ, tuz ve su konur ve hızla yoğurulur. 30 dakika sıcak bir yerde beklemeye bırakılır. Kuşkonmazlar temizlenip sıcak suda 2 dakika haşlanır. Tavaya biraz zeytinyağı konur, doğranmış kuşkonmazlar ve enginarlar 2-3 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır. Hamur 3′e ayrılır. Her biri dikdörtgen şeklinde olabildiğince ince açılır.Biraz zeytinyağı ile yağlanıp, hazırlanan iç konulur,üzerine parmesan rendesi serpilir, rulo şeklinde katlanır, üzeri tekrar yağlanır. 180 derece sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir.