deep
Harbi Aktif Üye
Kuru Yaprak Salamurası Tarifi, Kuru Yaprak Salamurası nasıl yapılır
Malzemeler
Kuru Yaprak Salamurası Yapılışı
Üzüm yapraklarım uzun büyülükte bir kavanoza aralarına azar azar tuz eklenerek bastırarak yerleştirilir. (Kesinlikle yapraklar yıkanmaz ve su konmaz) Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, loş ve serin ortamda 10-12 gün bekletilir. Kullanılacağı zaman kısa süre kaynatılarak yumuşatılır.
Malzemeler
- kg. taze üzüm yaprağı
- Yarım kg. kaya tuzu
Kuru Yaprak Salamurası Yapılışı
Üzüm yapraklarım uzun büyülükte bir kavanoza aralarına azar azar tuz eklenerek bastırarak yerleştirilir. (Kesinlikle yapraklar yıkanmaz ve su konmaz) Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, loş ve serin ortamda 10-12 gün bekletilir. Kullanılacağı zaman kısa süre kaynatılarak yumuşatılır.