Kuru Fasulyeli Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kuru Fasulyeli Börek Tarifi, Kuru Fasulyeli Börek nasıl yapılır
    kuru fasulyeli borek.jpg
    Malzemeler
    • 4 yufka
    • 2 yumurta
    • 40 gr tereyağı
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 soğan
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 su bardağı haşlanmış fasulye
    • 2 domates
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber
    • Tuz

    Kuru fasulyeli böreğin Yapılışı
    Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Haşlanmış fasulyeyi ilave edip tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın. Yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Tereyağını eritin. Süt ve yumurtayı ekleyip çırpın. Bir yufkayı kenarları sarkacak şekilde tepsiye yayın. İki yufkayı fırında hafif kurutun. İri parçalara bölerek yarısını yufkanın üzerine yerleştirin. Sütlü harç ile ıslatın. Fasulyeli karışımın yarısını yayın. Tekrar kurutulmuş yufkaları yerleştirip ıslatın ve kalan fasulyeyi ekleyin. Son yufkayı üzerine büzerek yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine kapatın. Fırça yardımıyla sütlü harçtan sürün. Küçük tereyağı parçalarını üzerine serpip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.