deep
Harbi Aktif Üye
Kuğu Gölü Kebabı Tarifi, Kuğu Gölü Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
4 adet taze enginar (ayıklanmış, limonlu etsuyunda pişmiş)
3 adet patlıcan (0,5 mm. uzunlamasına dilimlenerek kesilmiş)
1 adet kuru soğan (büyükboy, kıyılmış)
Yanm piliç (kemiksiz, s otel i k doğranmış)
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
2 çay bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar (rendelen mis)
1.5 adet mantar (orta boy, kıyılmış}
1 su bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz
Kuğu Gölü Kebabı yapılışı
dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım. Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler halinde kesilmiş ve acı suyu alınmış patlıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir kaba alıp bekletelim. Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pembeleşinceye dek kavurduktan sonra kıyılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım. Sotelik piliçleri ilave edelim, beş dakika daha kavurup salçayı ekledikten sonra, suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pi-şirelim. Ocaktan kaldırdıktan sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosundan ayırıp bekletelim. Bir kenarda tuttuğumuz enginarları da bir kaba dizip yağ, un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım. İkinci kapatmayı yapıp üzerine rende kaşar serpelim. Süzülmüş sosu ayrı bir tepsinin altına yayalım ve nar gibi kızarıncaya dek fırında pişirip servis edelim.
Malzemeler
4 adet taze enginar (ayıklanmış, limonlu etsuyunda pişmiş)
3 adet patlıcan (0,5 mm. uzunlamasına dilimlenerek kesilmiş)
1 adet kuru soğan (büyükboy, kıyılmış)
Yanm piliç (kemiksiz, s otel i k doğranmış)
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
2 çay bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar (rendelen mis)
1.5 adet mantar (orta boy, kıyılmış}
1 su bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz
Kuğu Gölü Kebabı yapılışı
dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım. Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler halinde kesilmiş ve acı suyu alınmış patlıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir kaba alıp bekletelim. Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pembeleşinceye dek kavurduktan sonra kıyılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım. Sotelik piliçleri ilave edelim, beş dakika daha kavurup salçayı ekledikten sonra, suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pi-şirelim. Ocaktan kaldırdıktan sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosundan ayırıp bekletelim. Bir kenarda tuttuğumuz enginarları da bir kaba dizip yağ, un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım. İkinci kapatmayı yapıp üzerine rende kaşar serpelim. Süzülmüş sosu ayrı bir tepsinin altına yayalım ve nar gibi kızarıncaya dek fırında pişirip servis edelim.