Koyun Beyin Haşlaması Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Koyun Beyin Haşlaması Tarifi, Koyun beyni haşlaması nasıl yapılır

    Malzemeler
    3 koyun beyini,
    1 baş soğan,1 çorba kaşığı sirke,
    5 bardak su,
    yeteri kadar tuz,
    limon salçalı sos için malzemeler:
    1 limonun suyu,
    1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
    1/2 demet maydonoz,
    yeteri kadar tuz,

    Koyun beyni yapılışı
    bir küçük tencereye suyu ve sirkeyi,halkalar halinde kesilmiş soğanlarla tuzu koyup ateşe oturtun.Tenceredekiler kaynamaya başladığın dazarlarından ayrılmış beyinleri içine bırakın,beyinlerin zarlarını akan soğuk suyun altın da daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.
    Beyinleri sirkeli kaynar su da 10 12 dk. kaynattıktan sonra suyu döküp tencere soğuk su koyun.Beyinler soğuyuncaya kadar bu suda bekletilsin.Biryanda limon suyu,zeytinyağı,kıyılmış maydonoz ve tuzla limon salçası hazırlıyoruz.Soğuyan beyinleri dilimleyip servis tabağına yerleştiriyoruz üzerlerine limon saşçasından gezdirip mis gibi beyin salatamız yemeğe hazır oluyor.