Kolay Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kolay Börek Tarifi, Kolay Börek nasıl yapılır
    kolay borek.jpg
    Malzemeler
    • 6 tane yufka (isterseniz 1 kg yufkadanda yapabilirsiniz,1 kg=5 adet yufka)
    • 2 tane sade soda
    • 5 yumurta (1′i üzeri için)
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 300 gr beyaz peynir (isterseniz fazlada koyabilirsiniz)
    • 1 demet maydonoz

    Kolay Börek Yapılışı
    Önce iç harcınızı hazırlamak için maydozları yıkayıp ince ince doğrayın, peyniri çatal yardımıyla ezip maydonozları karıştırın.
    Sıvı karışımı hazırlamak için soda, yumurta (4 adet), sıvıyağı derin bir kapta döküp çırpın.
    Fırınınızı 2oo dereceye ayarlayın.
    Fırın tepsinizi yağlayın ve üzerine 1 yufkayı bütün olarak serin, kenarları dışarıda kalabilir.
    2 adet yufkayı tek tek sıvı karışımın içinde ıslatın, ister parça parça, isterseniz bütün olarak yağladığınız ve
    tabanına yufka serdiğiniz tepsiye düzgünce yayın.
    Hazırladığınız peynirli harcı yufkaların üzerine eşit oranda gelecek şekilde yayın.
    Kalan 2 yufkayıda (6 adet yufka kullanacaksanız kalan3 yufkayı) aynı şekilde sıvı karışımda ıslatıp, peynirli harcın üzerini düzgünce kapatın.
    Yufkalar bitince kalan sıvı harcın üzerine 1 adet yumurta kırıp karıştırın ve hazırladığınız böreğin üzerine eşit miktarda dökün, isterseniz üzerine çörekotu serpebilirsiniz.
    2oo derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    Kare kare kesip servis yapabilirsiniz, ılık veya soğuk farketmez soğuduğundada gayet lezzetli oluyor.