Kıymalı makarna...

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu Betül17 tarafından paylaşıldı.

  1. Betül17

    Betül17 denizimsi

    Malzemeler
    500 gr Makarna
    90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
    1 Büyük Soğan
    1 Diş Sarmısak
    1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
    1 Çorba Kaşığı Havuç
    1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    1 Defne Yaprağı
    150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
    3 Çorba Kaşığı Salça
    12 Su Bardağı Su


    Yemeğin Tarifi
    Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.
    Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.
    Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.
    Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.