Kıymalı Kopartma Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Kıymalı Kopartma Börek Tarifi Resimli , Kıymalı Kopartma Börek nasıl yapılır
    kiymali kopartma borek.jpg
    MALZEMELER:

    Hamuru için:
    • 4 çay fincanı un
    • tuz, su
    • 1 p. kuru maya
    • İç harcı için:
    • 2 tane patates
    • 1 tane kuru soğan
    • 200 gr kıyma
    • 1 tutam maydanoz

    Üzeri için:
    • sıvıyağ
    • 2 yemek k. yoğurt
    • 1 tane yumurta

    Kıymalı kopartma börek yapılışı
    Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur. Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir.
    Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım. Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım.

    Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım. Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim.180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.