Kıyma içli bulgurlu börek tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kıyma içli bulgurlu börek nasıl yapılır
    bulgurlu borek.jpg
    Malzemeler
    • 3 adet yufka
    • 200 gr. kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 çay bardağı ceviziçi
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Tuz ve karabiber
    KIZARTMAK İÇİN:
    • 3 adet yumurta,
    • 1 su bardağı galeta unu,
    • Sıvıyağ
    Kıyma İçli Bulgurlu Böreğinin yapılışı
    Margarini eritip doğranmış soğan ve kıymayla birlikte kavurun. Bulguru yıkayıp süzün.İri dövülmüş cevizi,baharatları ve bulguru ilave edin.Yaklaşık 2-3 dk.kadar kavurup ateşten alıp soğutun.

    Yufkaların her birini 6 üçgen parça halinde kesin yufkaların geniş kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın.Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.