Kıvırma Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kıvırma böreği tarifi, Kıvırma nasıl yapılır
    Çok lezzetli bir hamur işi yemeğini sizlerle paylaşıyorum hanımlar, değişik lezzetler tatmaktan hoşlanan ben bu yemeği çok beğendim.
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 6 kase un,
    • 1 su bardağı yoğurt,
    • 2,3 kaşık sirke,
    • tuz ve aldığı kadar su,
    • 1 kilo kadar haşlanmış yeşil mercimek,
    • 1 bağ maydanoz,
    • pulbiber,karabiber,
    • yarım paket margarin,
    • 1 su bardağı sıvı yağ,
    • yeteri kadar nişasta,
    • Üzeri için susam

    Kıvırmanın yapılışı
    Yaklaşık 6 komposto kasesi unu, 1 su bardağı yoğurt, 2,3 kaşık sirke, tuz ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yapıp hamuru dolapta yarım saat dinlendirin. Yarım paket margarin ile aynı ölçüde sıvı yağı ısıtıp karıştırın. Hamuru 2 ye ayırıp merdane ve oklava yardımı ile yarım cm kalınlığında açıp nişasta serpin ve yağ sürüp kare şeklinde katlayın ve tekrar buzdolabına koyup dinlendirin diğer hamuruda aynı şekilde yapın. Dinlenmiş hamuru merdane ile açıp küçük kareler şeklinde kesin. Eğer hamur toplanıyorsa oklava ile biraz daha inceltip içine haşlanmış mercimek ve maydanoz karışımı koyup resimde görüldüğü gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerine yoğurt ve yağ sürüp susam serpin. 185 derecelik fırında pişirin.