Kiremitte Alabalık

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu RayOfHope tarafından paylaşıldı.

  1. RayOfHope

    RayOfHope Üye

    MALZEMELER
    kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık
    1 fincan zeytinyağ
    1 tatlı kaşığı nane
    kırmızı toz biber
    3 diş sarımsak
    1 tutam tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır. bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır.