Kırde Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kırde Tarifi, Kırde nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 1 Kg Kuzu Eti
    • 1 Kg Yufka
    • 1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
    • 5 Adet Biber
    • 3 Adet Domates
    • Tuz , Karabiber , Kekik

    Kirdenin yapılışı
    Yufkaları dörde bölüp, sıcak fırında kurutun. Kuzu etini, üstünü örtecek kadar su koyarak, haşlayın. Et suyunu çekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin.
    Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın. Bir tepsiyi yağlayın. İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun. Yufkanın üzerine ince bir tabaka yağ sürün.Etin bir kısmını yufkanın üzerine yayın. Üzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın. Üzerine bir sıra daha et yayın. Öbür tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, bütün malzemeyi kullanın. En üste de yufka serin. Yufkanın üzerini yağlayarak, tepsinin üzerine bir tabak oturtun. Tepsiyi ateşe koyun. Arada bir kirde nin altını kontrol edin. Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altüst edin. Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin. Kirdeyi ateşten indirmeden önce üzerine çekeceği kadar et suyu dökün. Bir müddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin. Dinlenme süresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun.