Kiraz yaprağı sarması tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Kiraz yaprağı sarması nasıl yapılır
kiraz-yapragi-sarmasi.jpg
Malzemeler (6 kişilik)
  • 400 gram kiraz yaprağı
  • 2 su bardağı yarma
  • 1 çorba kaşığı tuz, yeteri kadar su
Sosu için:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı erik ekşisi
  • 1 su bardağı su,tuz
Üzeri için:
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Yarma, tuz ve suyu hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Kiraz yaprağının içine yarmalı karışımdan koyun ve serçe parmağı inceliğinde sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmalan geniş bir tencereye dizin ve üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sarma piştikten sonra üzerine tuz serpin ve süzgece koyup, acısının çıkması için soğuk sudan geçirin. Sosu için yoğurt, un, erik ekşisi, su ve tuzu bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak ayran kıvamına gelene kadar pişirin. Bu sosun içine sarmayı boşaltın ve kısık ateşte kaynatıp, ocaktan alın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Yoğurtlu sudan bir kepçe alıp, soğanın içine katın ve karıştırın. Bu karışımın yarısını sarmanın içine ekleyin Yarısını da servis yaparken yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst