Kiraz yaprağı sarması tarifi

Dolmalar & Sarmalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Kiraz yaprağı sarması nasıl yapılır
    kiraz-yapragi-sarmasi.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)
    • 400 gram kiraz yaprağı
    • 2 su bardağı yarma
    • 1 çorba kaşığı tuz, yeteri kadar su
    Sosu için:
    • 2 su bardağı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı erik ekşisi
    • 1 su bardağı su,tuz
    Üzeri için:
    • 2 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı

    Yapılışı
    Yarma, tuz ve suyu hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Kiraz yaprağının içine yarmalı karışımdan koyun ve serçe parmağı inceliğinde sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmalan geniş bir tencereye dizin ve üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sarma piştikten sonra üzerine tuz serpin ve süzgece koyup, acısının çıkması için soğuk sudan geçirin. Sosu için yoğurt, un, erik ekşisi, su ve tuzu bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak ayran kıvamına gelene kadar pişirin. Bu sosun içine sarmayı boşaltın ve kısık ateşte kaynatıp, ocaktan alın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Yoğurtlu sudan bir kepçe alıp, soğanın içine katın ve karıştırın. Bu karışımın yarısını sarmanın içine ekleyin Yarısını da servis yaparken yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.