Kiev Keki / Rus mutfağı

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu şeker tarafından paylaşıldı.

  1. şeker

    şeker Üye

    Malzemeler :
    10 yumurta beyazı
    1 fincan şeker
    Çeyrek fincan un
    Kavrulmuş fındık



    KREMA
    1 fincan tereyağı
    1 fincan süt
    2 çorba kaşığı kakao


    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Yumurta beyazlarıyla şekeri karıştırın ve büyüklüğü ilk halinin 4-5 katına ulaşana kadar ısıtın. İçine yavaş yavaş fındıkları ve unu ilave edin.

    Karışımı 2 adet parşömen kağıdına yayın ve 100 derece fırında 3-4 saat kurumaya bırakın.

    Tereyağı, süt ve kakaoyu bir kapta karıştırın ve her iki keki de bununla kaplayın. Kekleri üst üste getirin, Kiev kekiniz servise hazır.

    VİYANA KEKİ / Avusturya Mutfağı
    ( 6 kişilik )