keten tohumunun bir çok faydaları

Hastalıklar & Tedaviler bölümünde yer alan bu konu hacercan tarafından paylaşıldı.

  1. hacercan

    hacercan Üye

    Keten Tohumunun Faydaları, 10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.

    Keten tohumunun yararları

    Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
    Bağışıklık sistemini güçlendirir
    Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    Kalp-damar hastalıklarından korur
    Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    Yüksek tansiyonu düşürür
    Romatizmal hastalıkları önler
    Sinir sistemini güçlendirir
    Hafızayı güçlendirir
    Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    Öksürüğü giderir
    Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
    kullanılır
    Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır


    Keten tohumu ne içerir?

    Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    Protein
    Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    Vitaminler
    Mineraller
    Aminoasitler

    Keten tohumu nasıl tüketilir?

    Kaynatılarak içilebilir.
    Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
    atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
    tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
    bir tada kavuşur.
    Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
    mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
    yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.

     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 1 Ağustos 2009
  2. II.MEHMET

    II.MEHMET Sahipcan

    ewt çok faydası var zeka yı artırır