Kesme tatlı tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Kesme tatlı nasıl yapılır?
kesme tatli.jpg
Malzemeler (10-12 kişilik)

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudraşekeri
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Harç için:
  • 2 adet yumurtanın akı
  • Bir buçuk su bardağı fındık
  • 1 çorba kaşığı kakao

Şerbet için:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su, yarım limon

Yapılışı
Yumurta sarısı, tereyağı, sıvıyağ, irmik, yoğurt, pudraşekeri, un ve kabartma tozunu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Harç için yumurta akı, dövülmüş fındık ve kakaoyu karıştırın. Harcı hamurun üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst