Kemalzade Kebabı

HENA Üye
Kemalzade Kebabı......... MALZEMELER

500 gr yağsız kuşbaşı dana eti
500 gr domates
1 çorba kaşığı margarin
500 gr patlıcan
100 gr yeşil sivribiber
1 baş soğan
250 gr dil peyniri

HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı etleri az suda, bir baş soğan ile, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
Domatesleri rendeleyip, bir kaşık yağ ilave ederek, suyu azalana dek kaynatın. Patlıcanları halka halka doğrayın, kızgın yağda önce biberleri (bütün olarak), sonra patlıcanları kızartın.
Dikdörtgen şeklinde bir payreks kaba, pişirilen kuşbaşı etleri dizin.
Üzerine patlıcanları, biberleri ve domates sosunu ilave edip, en üste de ince dilimler halinde koparılmış dil peynirini döşeyin.
Bir folyo kağıdıyla kapatıp, orta hararetli fırında peynirler eriyinceye dek pişirin. Sıcak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
8
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
3
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst