Kemalzade Kebabı

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    Kemalzade Kebabı......... MALZEMELER

    500 gr yağsız kuşbaşı dana eti
    500 gr domates
    1 çorba kaşığı margarin
    500 gr patlıcan
    100 gr yeşil sivribiber
    1 baş soğan
    250 gr dil peyniri

    HAZIRLANIŞI

    Kuşbaşı etleri az suda, bir baş soğan ile, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
    Domatesleri rendeleyip, bir kaşık yağ ilave ederek, suyu azalana dek kaynatın. Patlıcanları halka halka doğrayın, kızgın yağda önce biberleri (bütün olarak), sonra patlıcanları kızartın.
    Dikdörtgen şeklinde bir payreks kaba, pişirilen kuşbaşı etleri dizin.
    Üzerine patlıcanları, biberleri ve domates sosunu ilave edip, en üste de ince dilimler halinde koparılmış dil peynirini döşeyin.
    Bir folyo kağıdıyla kapatıp, orta hararetli fırında peynirler eriyinceye dek pişirin. Sıcak servis yapın.

     
  2. gitt

    gitt ULTRASLAN

    kemalzade kebabımı hııııııııı
     
  3. HENA

    HENA Üye

    rica ederim afiyet olsun