Kavala Kurabiyesi Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu cicozz tarafından paylaşıldı.

  1. cicozz

    cicozz Çocukluk cicozlarda saklı

    Kavala Kurabiyesi Tarifi - Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    1 su bardağı ince çekilmiş(un haline getirilmiş) badem içi
    125 gr. tuzsuz tereyağ
    1/2 su bardağı un
    2/3 su bardağı pudra şekeri
    2/3 su bardağı iri kıyılmış (1 badem 3-4 parçaya bölünmüş olsun) badem içi
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay bardağı ekstra pudra şekeri

    Hazırlanışı
    1- Önce parça bademleri, badem unu, unu yanmaz tavaya alıp kavurun. Unun kokusu gidene kadar. Dikkat edin sakın rengini kaybetmesin. Bir kenara alıp soğumasını bekleyin.

    2- Oda sıcaklığında yumşamış tereyağının içine pudra şekeri, kabartma tozu ve kavurduğunuz malzemeleri ekleyip bolca yoğurun. Eğer sert bir hamur olduysa biraz su yumşak olduysa biraz un ekleyin.

    3- Yoğurduktan sonra un serili bir tezgahta çok ince olmadan yaklaşık 1 cm kalınlığında ellerinizle köşelerden sıkıştırıp merdaneyle üstüne bastırarak açın. Açarken kenarları parçalanabilir. Onun için her açışta yanlardan içe doğru bastırın. Offf ne zor oldu tarifi vermesi.

    4-Ay dede kalıplarınız varsa onlarla yoksa su bardağı yardımıyla ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

    5-Fırından çıktıktan sonra 3-4 dakika bekleyip üstüne ekstra olan pudra şekerini çay süzgeci yardımıyla eleyin.

    Afiyet olsun!!!