cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Karyağdı Tatlısı
Açıklama :
Hem hafif,hem gösterişli Diğer:Kullanılan malzemeler :Süre
30-35 dakika
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
10 - 12 Kişilik
Açıklama :
Hem hafif,hem gösterişli Diğer:Kullanılan malzemeler :Süre
30-35 dakika
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
10 - 12 Kişilik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket etimek
- Yarın kilo süt
- 7 çorba kaşığı irmik
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
- Krem şantiyi tatlı yapmaya başlamadan önce hazırlayıp,dolapta bi süre bekletiniz..
- Şimdi bir paket etimeki borcama dizin..Bir tencerede yarım litre(ben göz kararı yapıyorum) suya 1 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın.Ocaktan alıp, etimekleri bi güzel ıslatın ve yumşayan etimekleri birbirine yaklaştırın..
- Yine bir tencereye yarım kilo süt,7 yemek kaşığı irmik ve 7 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek pişirin,ocaktan almadan bir paket vanilini ekleyin.Koyulaşınca ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın..Bu da tamam.
- Sonra sade krem şantiyi sütle karıştırıp,mikserle kıvamına getirin..Bunu da en üste yayın amaaaa etimekle, sütle pişirdiğimiz irmik soğumuş olacak yoksa krem şantinın kıvamı cıvıklaşır..Diziliş şu oldu;ıslanan etimek,pişen irmik,krem şanti.
- En üstede bolca hindistan cevizi serpin,atın dolaba..1 saat bekletin ve ıslattığınız bıçakla kareler kesip servis yapın..
- Deneyin pişman olmayacaksınız..