Karyağdı Tatlısı

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Karyağdı Tatlısı

Açıklama :
Hem hafif,hem gösterişli :)
Diğer:Kullanılan malzemeler :Süre
30-35 dakika
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
10 - 12 Kişilik
  1. 1 su bardağı toz şeker
  2. 1 paket etimek
  3. Yarın kilo süt
  4. 7 çorba kaşığı irmik
  5. 7 çorba kaşığı toz şeker
  6. 1 paket vanilin
  7. 1 paket krem şanti
  8. Hindistan cevizi
Hazırlık
  1. Krem şantiyi tatlı yapmaya başlamadan önce hazırlayıp,dolapta bi süre bekletiniz..
Tarifin Hazırlanışı
  1. Şimdi bir paket etimeki borcama dizin..Bir tencerede yarım litre(ben göz kararı yapıyorum) suya 1 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın.Ocaktan alıp, etimekleri bi güzel ıslatın ve yumşayan etimekleri birbirine yaklaştırın..
  2. Yine bir tencereye yarım kilo süt,7 yemek kaşığı irmik ve 7 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek pişirin,ocaktan almadan bir paket vanilini ekleyin.Koyulaşınca ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın..Bu da tamam.
  3. Sonra sade krem şantiyi sütle karıştırıp,mikserle kıvamına getirin..Bunu da en üste yayın amaaaa etimekle, sütle pişirdiğimiz irmik soğumuş olacak yoksa krem şantinın kıvamı cıvıklaşır..Diziliş şu oldu;ıslanan etimek,pişen irmik,krem şanti.
  4. En üstede bolca hindistan cevizi serpin,atın dolaba..1 saat bekletin ve ıslattığınız bıçakla kareler kesip servis yapın..
  5. Deneyin pişman olmayacaksınız..
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
15B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst