Karışık meyve suyunun faydaları

Sağlık Haberleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Karışık meyve suyunun yararları

    Bol vitaminli ve yüksel mineral içeren farklı meyvelerin karışımından oluşan meyve suyu kokteylleri, özellik kış günleri olmakla birlikte yaz mevsimlerinde de sağlığımız için çok yararlı ve vücut direncini artırır nitelikte. Doktorlar girabal enfeksiyonlar ve bulaşıcı hastalıklardan korunmak için, mineral ve vitamin zenginliği içeren bu karışımların bol bol tüketilmesini öneriyorlar.

    Yıl boyu hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir hayat sürmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerekiyor. Portakal, elma, vişne, kayısı ve şeftali gibi birçok meyveyi bir arada barındıran karışık meyve sularının da B ve C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, protein ve karbonhidratlar ile birçok hastalığa yakalanmayı önlediği ifade edildi.

    Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, antioksidan özellikleri bulunan nar ve üzüm suyu barındıran karışık meyve sularının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.
    karisik-meyve.jpg
    Prof. Dr. Neriman İnanç, "Yetersiz ve dengesiz beslenme vücut direncini azaltarak enfeksiyonel hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle mevsim değişikliklerinde direncin düşmesi ile birçok gribal enfeksiyonla karşılaşıyoruz. Bu hastalıklardan korunmak için ve tedavi sürecinde karışık meyve suları büyük fayda sağlıyor." dedi.

    Hastalık döneminde metabolizmanın hızlandığını ve toksinlerle birlikte vücuttan birçok besin ögesinin atıldığını belirten İnanç, gerekli besin depolarının yeniden tamamlanabilmesi için karışık meyve sularının yararlı olabileceğini vurguladı. Her gün sabah ve günün ilerleyen saatlerinde içilecek iki bardak meyve suyu ile günlük enerji miktarının dengelenebileceğine işaret eden İnanç, ara öğün olarak karışık meyve sularının tüketilmesinin faydalı olacağını ifade etti. CHA