Kapama Tarifi Resimli

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Kapama Tarifi
    Kapama nasıl yapılır

    [​IMG]
    Malzemeler

    1 kilogram kemikli kuzu kol
    10-15 tane arpacık soğan
    8-9 adet yeşil soğan

    Bir tutam taze nane
    3-4 adet marul yaprağı
    Tuz
    Karabiber

    Kapama Yapılışı

    Eti güzelce yıkayınız. Bir tencere içerinse koyunuz ve kapağını iyice kapatınız. Üzerine de 2 bardak su koyunuz. Bir taşımlık kaynatınız. Üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alınız. Ardından yine kapağını kapatınız. Ocağın altı kısık olarak 45-50 dakika kadar pişiriniz.

    Arpacık soğanları ayıklayınız, kök kısımlarını kesiniz. Ve etin olduğu tencerenin içerisine atıp yarım saat daha pişiriniz.

    Bu arada da taze soğanları ayıklayınız ve güzelce yıkadıktan sonra, parmak boyunda doğrayınız. Nanelerin de saplarını ayıklayıp yıkayınız. Marul yapraklarını da iyice yıkayıp ince, ince kıyınız.

    Pişirdiğiniz etinizin üzerine tuzu, karabiberi, taze soğanları, marul ile naneleri katınız. Hepsini birlikte 10-15 dakika daha pişiriniz ve ocağın altını söndürünüz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.