Kalpte ritim bozukluğu

deep Harbi Aktif Üye
Kalpte ritim bozukluğu nedenleri, Ritim bozukluğu belirtileri nelerdir,Kalpte Ritim Bozukluğu ve Tedavisi

Kalp ritim bozuklukları, kesin tedavisinin olmamasına karşın günümüzde aşırı kirlilik yoğun stres gibi durumların bu tür rahatsızlıkları önemli ölçüde artırdığı görülmüştür.

Kalpte oluşan düzensiz hareketler özellikle dolaşım sistemini önemli ölçüde etkilemekte ve tansiyonda bozukluklar görülmektedir. Bu rahatsızlığın giderilmesinde stresten uzak ve bol oksijenli havalarda dolaşılması sigara, alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıklardan şiddetle kaçınınması gerekmektedir. Bu rahatsızlar hastalarda önemli ölçüde psikolojik rahatsızlıkları da getirmektedir. Bunların başında panik atak kalbin aniden durabileceği ve ölüm korkusu gibi ruhsal bozukluklarıda tetiklemektedir.

Kalp ritmi bozukluğu görülen hastaların kendilerini rahatlatıcı ortamlarda bulunması ve açık havaları tercih etmeleri tavsiye edilir.

Kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olan ritim bozukluğu, tedavi edilmezse ölüme yolaçabilir.

Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp damar hastalıklarına artık ileri yaşlarda değil, çocuk ve gençlik çağlarında da sıkça rastlandığı bilinirken, kalp hastalıklarından biri olan ve kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olarak tanımlanan “aritmi”nin ani kardiyak ölümle sonuçlanabildiği, bu yüzden “ciddiye alınarak” tedavi edilmesi gerektiği bildirildi.

Kalp ritmi bozukluklarının nedenlerini, Özelliklerini ve bunlara karşı uygulanacak tedavi yöntemlerini iyi değerlendirmek için kalbin yapısını ve işleyişini bilmek gerekir. Kalp kasım oluşturan son derece özelleşmiş lifler ritmik, yani düzenli aralıklarla kasılabilme yeteneğine sahiptir.

Kalp kasını oluşturan bütün kas liflerinin özelleşmiş yapılan ve aralarındaki bağlantılar sayesinde sinüs-kulakçık düğümünden düzenli aralıklarla çıkan uyanlar sinir liflerine gerek kalmadan kolayca yayılır.

Fizyolojik bakış açısından ise kalp ritmi bozukluklan kalp kasılmasını başlatan uyanların oluşması, yayılması ya da oluşma ve yayılma aşamalan sırasında ortaya çıkan bozukluklar temelinde gruplanabilir.

Bunlardan bazılan, örneğin son grup içine giren birinci derecede kulakçık-karıncık kalp bloku gerçek anlamda bir ritim bozukluğuna yol açmaz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
15B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst