Kaburga dolması tarifi

Dolmalar & Sarmalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Kaburga dolması nasıl yapılır
    kaburga dolmasi.jpg
    Malzemeler (6-8 kişilik)
    • 3-4 kg kaburga
    • 2 su bardağı pirinç
    • 4 adet soğan
    • 3 adet domates
    • 3 çorba kaşığı salça
    • 1 demet maydanoz
    • 3-4 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 litre su
    • Tuz, karabiber

    Yapılışı
    Pirinci ayıklayıp, yıkayın ve derin bir kaba alın. İçine yemeklik doğranmış soğan, kabuğu soyulup küp doğranmış domates, 1 çorba kaşığı salça, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Kaburganın üst derisini kaldırarak bir oyuk meydana getirin. Bu oyuğun içine hazırladığınız pirinçli karışımı doldurun ve dikin. Tereyağını büyük bir tencereye koyup, eritin ve kaburgayı pembeleşene kadar kızartın. Diğer taraftan suyun içinde kalan 2 çorba kaşığı salçayı açın ve kaburganın üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve Önce harlı, kaynayınca kısık ateşte 2-3 saat pişirin. Pişen kaburga dolmasını fırın tepsisine alın ve üzerine eti pişirdiğiniz salçalı sudan gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.