Kabaklı Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kabaklı Börek Tarifi, Kabaklı Börek nasıl yapılır

    Malzemeler
    • 5 adet orta boy kabak
    • 3 adet yufka
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
    • 100 gr beyaz peynir
    • Dereotu
    • Yeterince tuz
    • Çörekotu
    • Susam

    Kabaklı Börek Yapılışı
    • Kabaklar rendelenir.
    • Ezilen beyaz peynirin için rendelenmiş kabaklar ve ince kıyılmış dereotu, tuz ilave edilerek iç hazırlanır.
    • Yumurta, süt ve yağ çırpılır.
    • Bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir. İkinci yufkanın yarısı da üzerine serilir.
    • Hazırlanan sütlü karışımla iyice ıslatılır. Hazırlanan için yarısı konulur ve üzerine kalan yarım yufka serilip sos ile ıslatılır.
    • Geri kalan iç boşaltılır. Üzeri üçüncü yufka ile kapatılır.
    • İlk serilen yufkanın kenarları içeriye doğru kıvrılır. Kalan sütlü karışım üzerine sürülür.
    • Çörekotu ve susamla süslenir.
    • 45 dakika serin yerde dinlendirildikten sonra önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.