mahir
Harbi Aktif Üye
Kabaklı Börek Tarifi, Kabaklı Börek nasıl yapılır
Malzemeler
Kabaklı Börek Yapılışı
Malzemeler
- 5 adet orta boy kabak
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 100 gr beyaz peynir
- Dereotu
- Yeterince tuz
- Çörekotu
- Susam
Kabaklı Börek Yapılışı
- Kabaklar rendelenir.
- Ezilen beyaz peynirin için rendelenmiş kabaklar ve ince kıyılmış dereotu, tuz ilave edilerek iç hazırlanır.
- Yumurta, süt ve yağ çırpılır.
- Bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir. İkinci yufkanın yarısı da üzerine serilir.
- Hazırlanan sütlü karışımla iyice ıslatılır. Hazırlanan için yarısı konulur ve üzerine kalan yarım yufka serilip sos ile ıslatılır.
- Geri kalan iç boşaltılır. Üzeri üçüncü yufka ile kapatılır.
- İlk serilen yufkanın kenarları içeriye doğru kıvrılır. Kalan sütlü karışım üzerine sürülür.
- Çörekotu ve susamla süslenir.
- 45 dakika serin yerde dinlendirildikten sonra önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.