Kabak uyutması tarifi

Sebze Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Kabak uyutması nasıl yapılır
    kabak uyutmasi.jpg
    Malzemeler (4 kişilik)

    • 4 adet kabak
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 250 gram beyaz peynir
    • Pul biber
    • Tuz
    • Servis için: Yarım demet kıyılmış dereotu

    Yapılışı
    Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesin. Ortalarını hafifçe oyarak çıkarın. Üzerlerine tuz serpiştirin. Ayrı bir yerde ufalanmış peynir ve pul biberi karıştırın. Peynirli karışımı kabakların ortalarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayıp, peynir hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp, üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu serpiştirip, arzuya göre yoğurtla servis yapın.