eVaq0Liq
Bayan Üye
Malzemeler:
250 gram dövülmüş kuzu pirzolası,
zeytinyağı,
kekik
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Dövülmüş pirzolalar tuzlanır ve çukur bir tabağa sıralanır. Pirzolaların üzerine zeytinyağı dökülerek bir ya da iki gün buzdolabında bekletilir. Yağdan çıkarılan pirzolalar ısıtılmış ızgarada pişirildikten sonra üzerine serpilir ve sıcak olarak servis yapılır.
-----------------------------------
IZGARA PİRZOLA
1/2 kg. kuzu pirzola
2 orta boy domates
1/2 limon
4-5 Sivri yeşilbiber
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
Pirzolaları soğan veya limon suyu ile karıştırıp buzdolabında bir gece bekletiniz. Pirzolaları hazırlanan odun ateşi veya ızgarada kurutmadan çevirerek pişiriniz. Tuz serperek sıcak servis yapınız.
250 gram dövülmüş kuzu pirzolası,
zeytinyağı,
kekik
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Dövülmüş pirzolalar tuzlanır ve çukur bir tabağa sıralanır. Pirzolaların üzerine zeytinyağı dökülerek bir ya da iki gün buzdolabında bekletilir. Yağdan çıkarılan pirzolalar ısıtılmış ızgarada pişirildikten sonra üzerine serpilir ve sıcak olarak servis yapılır.
-----------------------------------
IZGARA PİRZOLA
1/2 kg. kuzu pirzola
2 orta boy domates
1/2 limon
4-5 Sivri yeşilbiber
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
Pirzolaları soğan veya limon suyu ile karıştırıp buzdolabında bir gece bekletiniz. Pirzolaları hazırlanan odun ateşi veya ızgarada kurutmadan çevirerek pişiriniz. Tuz serperek sıcak servis yapınız.