İtalyan Usulü Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    İtalyan Usulü Börek Tarifi, İtalyan Böreği nasıl yapılır
    italyan boregi.jpg
    Malzemeler
    • 300gr. Ekmek Veya Pizza Hamuru
    • 1 Yumurta Sarısı
    • Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    İçi için;
    • 300 Gr. Sosis
    • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
    • 1/3 Bardak Su
    • 1/2 Çay Kasığı Kekik
    • 1 Çay Kaşığı Tuz
    • 1 Çay Kaşığı Karabiber
    • 1/2 Bardak Rendelenmiş Dil Peyniri
    • 1/2 Bardak Dilimlenmiş Mantar

    İtalyan Usulü Börek Yapılışı
    Önce donmuş olan hamurları çözüp tekrar 1-2 dakika yoğurup 40cm.x 20cm.lik bir dikdörtgen açın. Bu hamuru 8 adet 10 cm.lik karelere ayırın. Ortasına hazırladığınız içten koyup hamurları üçgen seklinde kapatın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpın. Böreklerin üzerine fırça ile sürün. Üzerine rendelenmiş kasar peyniri de serpin 220 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

    Sosisli ve mantarlı iç için;

    Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sosisleri ekleyip hafif kızarıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Salca, su, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.