İspanyol Böreği Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
İspanyol Böreği Tarifi, İspanyol Böreği nasıl yapılır
ispanyol boregi.jpg
Malzemeler
  • 4 adet hazır yufka
  • 4 adet orta boy havuç
  • yarım kg ıspanak
  • 250gr pastırma
  • 1 yumurta sarısı
  • 2,5 fincan margarin

üzeri için:
Susam, çörek otu

İspanyol Böreği Yapılışı
Önce ıspanağı güzelce yıkayıp süzün ve iri iri doğrayın, havucu soyup rendeleyin, havucu ve ıspanağı ayrı kaplarda birer kaşık margarinle kavurun. Yufkanın birini tezgah üzerine serin, kalan margarini eritin ve serdiğiniz yufkayı fırça yardımıyla yağlayın, ikinci yufkayı üzerine koyun ve tekrar yağlayın. Üzerine ıspanakları yayın, üzerine üçüncü yufkayı serin ve yağlayın kavrulmuş havucu üçüncü yufka üzerine yayın. Dördüncü yufkayıda serip tekrar yağlayın ve pastırmayı üzerine dizin. Hazırladığınız böreği rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye bölüp yağlanış fırın tepsisine koyun, böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otuyla susam serpin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst