Ispanaklı sufle tarifi

Sebze Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Kehkeşan tarafından paylaşıldı.

  1. Kehkeşan

    Kehkeşan Üye

    Ispanaklı sufle tarifi, Ispanaklı sufle nasıl yapılır
    ispanakli sofle.jpg
    Malzemeler (4-6 kişilik)
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Yarım su bardağı un
    • 2 su bardağı süt
    • 5 adet oda sıcaklığında yumurta
    • 1 demet ıspanak
    • 200 gram taze kaşar peyniri
    • 50 gram parmesan peyniri
    • 50 gram lor peyniri
    • Bir tutam tuz
    Ispanaklı suflenin yapılışı
    Eritilmiş tereyağında unu kavurun. Süt ekleyip, kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile örtüp kenara alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. 4 adet yumurtanın sarısı ile rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş parmesan peyniri ve lor peynirini karıştırın. Daha sonra tereyağlı karışıma ekleyin. Kıyılmış ıspanak ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Yavaş yavaş tereyağlı karışıma ilave edin. Yağlanmış servis kaplarını tam doldurmayacak şekilde pay edin. Üzerlerine kalan 1 adet yumurtanın sarısını sürün. Servis kaplarını fırın tepsisine yerleştirip, tepsinin yarısından fazlasını geçecek kadar su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp servis yapın.