Ömer
Yönetici
Islak Kurabiye Tarifi, Islak Kurabiye nasıl yapılır
Malzemeler
1 paket (25 gr.) kakao
1/2 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin veya tereyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un
Şurubu için:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Hazırlanışı
Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapın ve üzerlerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri soğuk şurubun içine hızlıca batırıp çıkarın. Bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın. Üzeri için arzu ederseniz Hindistan cevizi yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.
Malzemeler
1 paket (25 gr.) kakao
1/2 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin veya tereyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un
Şurubu için:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Hazırlanışı
Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapın ve üzerlerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri soğuk şurubun içine hızlıca batırıp çıkarın. Bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın. Üzeri için arzu ederseniz Hindistan cevizi yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.