İş yorgunluğu nasıl atılır

Ömer
Yönetici
Çalışma temposundan bunalan ve yorgun düşen erkeklerin bu sıkıntılarına bir nebze olsun çare niteliğinde bir yazı yazmış GQ Türkiye ekibi. İş yorgunluğun nasıl atlatılır bu hususta bu yazıya kulak vermeniz yorgunuzu üzerinizden atmanıza tavsiye niteliğinde.
İş Yorgunluğu
Uykusuzluk, huysuzluk ve korkunç bir baş ağrısı... Bu gün nasıl bitecek diye endişe etmeyin; böyle berbat bir günde bile verimli çalışmanızı sağlayacak önerilerimizi dinleyin.

Uyku düzeninizi sadece bir günlüğüne bile bozmak sonraki birkaç gününüzü mahvetmek için yeterli. Dün geceki partide ne kadar çok eğlenmiş olursanız olun, bunun ne yazık ki ertesi sabahki performansınıza hiçbir katkısı olmayacak. Bu iş gününü sağ salim bitirmek niyetindeyseniz kendinizi toplayın, ayağa kalkın ve mesainizi hasarsız bitirmek için mücadeleye başlayın. Evet, ne yaparsanız yapın harika bir gün geçirmeyeceksiniz ama en azından mesai saatinin bitişini görebileceksiniz.

Yediğinize içtiğinize dikkat edin

Muhtemelen karnınız aç ama canınız hiçbir şey istemiyor. Güzel, çünkü az yemek yapmanız gereken en doğru hareket. İşe sağlıklı bir kahvaltıyla başlayın. Ardından hafif birşeyler yemeyi deneyin ve gün boyunca bol bol su için. Şekerden ve karbonhidrattan uzak durmaya çalışın, proteinli ve lifli yiyecekleri tercih edin.

Kahve kozunuzu iyi oynayın

Doğru miktarda kafein sizi bütün gün ayakta tutabilir fazlasıyla baş ağrınızı tetikleyip gününüzü mahvedebilir. Güne sade bir fincan kahveyle başlayın ve gerekiyorsa öğle saatlerinde bu dozu tekrarlayın. Kafein, beyninizin çalışmasıyla sürekli artan adenozin seviyesini düzenleyerek sizi ayakta tutacak.

Hafif egzersizlerle harekete geçin

Boşuna dememişler sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye... Gün içinde uygulayacağınız hafif bir egzersiz programı kan dolaşımınızı düzenleyecek ve kafanızı dik tutmanızı sağlayacak.En basitinden, 30 saniye aralıklarla 3 set şınav çekin. Her setteki şınav sayısını performansınıza göre belirleyin. Fazla coşkulu davranmayın ve toplamda 5 dakikayı geçmemeye özen gösterin.

Ayakta çalışın

Masa başında, bilgisayar karşısında yapacak çok işiniz olabilir. Ama kabul edin, oturmak demek uyumak demek. Mümkün olduğunca ayakta kalmaya çalışın, yürüyerek düşünün, kısa yazışmalarınızı ayakta yapın.

Planlı bir uyku molası verin

Ne önce, ne de sonra; öğleden sonra saat 1 ve 3 arası 20 dakikalık bir uyku molası verin. Vücut saatinizin şaşmaması ve kısa uykunun ters etki yaratmaması için bu zamanı seçin.

Eser Teker GQ Türkiye
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst