İç Anadolu Bölgesi doğal varlıklar

  • Konuyu başlatan LAL
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 10.195
LAL
Moderatör
İç anadolu bölgesinin doğal varlıkları, İç anadolu bölgesindeki doğal varlıklar, İç Anadolu doğal varlıklar, doğal varlıklar iç anadolu bölgesi, İç Anadolu bölgesi doğal güzellikler ,iç anadolu bölgesi doğal güzellikleri nelerdir

Doğal bitki örtüsü yazın kuruyan ot topluluklarının oluşturduğu bozkırdır. Yağışların azlığı ve ormanların çok tahrip edilmiş olması nedeniyle antropojen bozkırlar geniş yer kaplar. Akarsu kıyılarında kavak ve söğüt ağaçları yoğunlaşır. Yozgat, Akdağlar’da ve Sündiken Dağları’nda bölgenin en geniş ormanları yer alır. Ancak mevcut ormanlar bölgenin sadece %7’lik bir bölümünü kaplar.

Tuz Gölü, Eber, Akşehir, Çavuşçu, Seyfe Gölleri tektonik oluşumlu başlıca göllerdir. Acıgöl ve Meke Tuzlası Gölleri volkanik oluşumludur. Bölgedeki en büyük baraj gölü Kızılırmak üzerindeki Hirfanlı’dır.

Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Konya bölgenin önemli ovalarıdır.

Kızılırmak ve Sakarya Nehri ile Zamantı Çayı denize ulaşan önemli akarsulardır. İç Anadolu’nun güneyinde Tuz Gölü, Konya, Develi ve Afyon kapalı havzalarında çok sayıda kısa boylu akarsu boşalır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
20B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
LAL
Üst