Hergün 1 Diş Sarımsak Tüketin

Sağlık Merkezi bölümünde yer alan bu konu SüKuN tarafından paylaşıldı.

  1. SüKuN

    SüKuN Harbi Aktif Üye

    Günlük 1 diş çiğ sarımsağın tüketilmesinin, bakterilere karşı antibiyotik etkisi yaptığı hatırlatılarak insan sağlığına olumlu etkilerinin çok eskiden beri bilindiği vurgulandı. urutulmuş sarımsakta bulunan "Kyolic" isimli maddenin kanserli hücrelerin çalışma hızını yüzde 70 oranda azalttığının saptandığına işaret edilerek, sarımsak yiyenlerin, sarımsak yemeyenlere oranla mide kanserine yüzde 50 oranda daha az yakalandığının saptandığı belirtildi. Düzenli şekilde tüketildiğinde sarımsağın rektum kanseri riskini de 2/3 oranında azalttığı ve antikansorojen olarak hem engelleyici, hem de tedavi edici özelliğinin kanıtlandığı ifade edildi.
    Sarımsağın diğer yararları
    Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    Sindirime yardımcı olur.
    Kolesterolü, kan basıncını ve kan pıhtılaşmasını düşürür.
    Hücre yaşlanmasını yavaşlatır.
    Sigaranın zararlı etkilerini azaltır.
    Toksik etkileri engeller.
    Tansiyonu, kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler.
    Hücre yenileyici, iştah açıcı ve damarları genişletici özelliğe sahiptir.
    Romatizma ve akciğer hastalıklarını tedavi eder.
    Cinsel gücü artırır.
    Beyin hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır.
    Saç dökülmesini önler.
    AIDS tedavisinde kullanılır.
    Şeker hastalığı tedavisine yardım eder.
    Kalbi kuvvetlendirir."
    Nasıl tüketilmeli
    Beklenen yararın tam olarak görülebilmesi için çiğ yenmesi gereken sarımsağın, yenilmeden önce iyice ezilmesi ve yaklaşık 10 dakika bekletilmesi tavsiye ediliyor.