deep
Harbi Aktif Üye
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi, Havuçlu Lahana Turşusu nasıl yapılır
Malzemeler
Havuçlu Lahana Turşusu Yapılışı
1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
2) Sarimsaklari temizleyin.
3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.
Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 1 kg sirke
- 10 dis sarimsak
- 7 kg havuç
- tuz, su
- limon
- 1 bag maydanoz
Havuçlu Lahana Turşusu Yapılışı
1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
2) Sarimsaklari temizleyin.
3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.